Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple aast op Shazam'

Apple is volgens geruchten in onderhandeling met Shazam voor een overname. Met Shazam zou Apple zijn positie willen versterken in de muziekindustrie.
apple logo
© apple
apple

Dat meldt nieuwssite Techcrunch.

Shazam is een app die muziek kan herkennen. Op basis van een fragment vertelt de app de gebruiker de titel van het betreffende nummer en de naam van de uitvoerende artiest. Dat kan Shazam overigens ook met tv-series en films.

Volgens de geruchten zou Apple vandaag een aankondiging doen over de voorgenomen overname. Shazam is al een tijd geïntegreerd met Siri en Snapchat en maakt evenals Apple gebruik van augmented reality. Het zorgt voor veel verkeer naar Apple Music en Spotify, waarvoor het ook betaald krijgt. Wat Apple precies met Shazam zou willen, is niet duidelijk.

Forse investeringen

Het Britse Shazam startte al in 1999, toen nog als een dienst die met een SMS-code werkte, Rich Riley, topman bij Shazam, liet eerder dit jaar al doorschemeren dat zijn bedrijf een prima overnamekandidaat was. Investeerders als Kleiner Perkins en Sony Music hebben in de afgelopen jaren 143,5 miljoen dollar in het bedrijf gestoken.

De app Shazam had vorig jaar al zeker een miljard downloads. Winstgevend is het bedrijf echter nog niet. In het fiscale jaar 2016, dat in september 2017 eindigt, leed Shazam nog een verlis van 4 miljoen pond. Wèl is dat aanzienlijk minder dan het verlies over fiscaal 2015 van 16,6 miljoen pond.

Wat Apple zou betalen voor Shazam is niet bekend. De schattingen lopen uiteen van 400 miljoen dollar tot ruim een miljard.

 

Update:

De geruchten blijken te kloppen: Apple bevestigt de overname, meldt The Verge maandagavond (11 december).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in