Overslaan en naar de inhoud gaan

'Appie' lekt gegevens 10.000 klanten

Gegevens van 10.000 gebruikers van ah.nl zijn per ongeluk gedeeld met derden. Albert Heijn laat weten dat de inloggegevens van de accounts zichtbaar waren voor online service providers, en heeft de inmiddels herstelde fout gemeld Autoriteit Persoonsgegevens. Er is volgens Albert Heijn nog geen ongebruikelijke activiteit waargenomen met betrekking tot de inloggegevens of gebruikersaccounts.
winkelen Albert Heijn
© CC0 - Flickr.com
CC0 - Flickr.com

Het zou gaan om een programmeerfout in de site die inmiddels is hersteld. Albert Heijn werd op 6 november van dit jaar op de programmeerfout gewezen en heeft naar eigen zeggen direct de betrokken gebruikers uit voorzorg geblokkeerd en de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht. Ook de online service providers zouden direct op de hoogte zijn gebracht en kregen direct de opdracht de gegevens te verwijderen. Volgens de supermarktketen zijn er dus geen signalen dat er misbruik is gemaakt van de gegevens.

Gegevens in URL

De datalek werd volgens de grootgrutter veroorzaakt door een programmeerfout in de software die Albert Heijn gebruikt om het inloggen op AH.nl mogelijk te maken. Door deze programmeerfout werden de inlognamen en het wachtwoord kort zichtbaar in de URL. "Uiteraard niet de bedoeling", volgens de supermarkt. 

Op de eigen website gaat AH door het stof. “Veilig gebruik van onze systemen heeft de hoogste prioriteit voor Albert Heijn”, stelt Michel Ruijterman, Operationeel IT Directeur Albert Heijn. “Wij bieden dan ook onze oprechte verontschuldigingen aan, aan de betrokken klanten.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in