Overslaan en naar de inhoud gaan

‘App Gap: Grote bedrijven te langzaam met mobility’

Hoewel medewerkers volop gebruik maken van mobiele devices en persoonlijke mobiele applicaties op de werkplek, hebben grote ondernemingen te weinig haast met het ontwikkelen en implementeren van mobiele apps voor medewerkers, klanten en partners. Dat blijkt uit een onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van Progress Software, waarvoor 600 ondernemingen zijn ondervraagd over hun vorderingen op het vlak van mobiele apps.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Mobiele applicaties goed voor het resultaat

Van de 600 ondernemingen heeft 95 procent te maken met medewerkers die gebruik maken van hun eigen mobiele devices (BYOD) en applicaties op het werk. Deze medewerkers zijn ervan overtuigd dat mobiele technologie een positieve bijdrage kan leveren aan het bedrijfsresultaat. Volgens 92 procent van de respondenten levert het gebruik van mobiele applicaties een concurrentievoordeel op en het nalaten daarvan een concurrentienadeel.

Weinig bedrijven echt begonnen

Toch heeft slechts een kwart van de ondervraagde IT-afdelingen een begin gemaakt met het implementeren van een mobility project. 42 procent van de ondervraagden geeft aan hier komend jaar mee aan de slag te gaan. Slechts 51 procent van de organisaties heeft interactie met medewerkers via mobiele apps en nog minder (45 procent) maakt gebruik van mobiele apps om te communiceren met klanten.

App Gap dichten, is opletten

Organisaties die hun App Gap willen dichten moeten risico’s onder ogen zien. Volgens de respondenten zijn de belangrijkste risico’s bij het implementeren van formele mobility strategieën de beveiliging (54%), additionele investeringen (48%) en blijvend benodigde ondersteuning (47%). Meer dan de helft van de ondernemingen (56%) maakt zich zorgen over het feit dat ze niet de benodigde vaardigheden bezitten om een geschikte applicatie of applicatie-interface te ontwikkelen voor de verschillende mobiele applicaties en platformen.

Meer dan 90% van de respondenten denkt dat mobiele besturingssystemen zoals iOS en Android belangrijker worden dan traditionele desktop applicaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in