Beheer

Security

Antivirus: Veel kleine leveranciers

7 maart 2014

McAfee blijft aan kop

De top van de markt voor antivirussoftware toont een vrij stabiel beeld. Het ene jaar wint men een beetje terrein, het jaar erop verdwijnt er weer een procentpunt. Het zijn de partijen buiten de top vier waar grotere veranderingen zichtbaar zijn in deze periode. Eset vergrootte sinds 2010 zijn bereik van een kleine 4 naar de huidige 7 procent, Kaspersky ging van ruim 2 naar bijna 5 procent en Avira van bijna nul naar een kleine 2 procent. Dit ging onder andere ten koste van Norman, dat daalde van 6 naar 2 procent, en CA Technologies, dat van 4,5 procent naar onder de 1 procent is gezakt.

Grote bedrijven kiezen de marktleiders

De grootste commerciële organisaties maken vrijwel uitsluitend gebruik van ­antivirussoftware van de marktleiders McAfee en Symantec. Van alle geïnventariseerde werkplekken wordt 37 procent beveiligd door een McAfee-oplossing en 24,5 ­procent door Symantec. Bij multinationals en bedrijven uit de Fortune 500-lijst wordt 90 procent van de werkplekken beschermd door McAfee danwel Symantec.


Basis: Geautomatiseerde werkplekken bij vestigingen met ten minste 50 medewerkers

Microsoft domineert bij ­beveiligingssoftware

Bij antivirussoftware speelt Microsoft geen rol van betekenis. Maar bij de andere beveiligngsoplossingen die organisaties in huis hebben, is Microsoft toonaangevend, met name dankzij zijn Forefront-oplossingen. Van de leveranciers van antivirussoftware vinden we hier in de top tien alleen McAfee, Symantec, Trend Micro en Sophos terug.


Basis: Vestigingen met ten minste 50 ­medewerkers met beveiligingsoplossingen

Back-upmarkt in beweging

Symantec levert de verreweg meest toegepaste back-upoplossing. Maar de markt is wel in beweging. In de periode februari 2010 tot nu is een relatief snelle opkomst van Veeam te zien. Begin 2010 waren er slechts enkele organisaties die deze oplossing gebruikten. Daar is bijna 6 procentpunt bij gekomen in de afgelopen vier jaar. Ook voor CommVault zien we in deze periode een toename met bijna 6 procentpunt. Microsoft kende in deze periode een groei van 3 procent naar 5 procent. Die groei ging ten koste van CA Technologies, Symantec, HP en EMC.


Basis: Alle back-upoplossingen bij bedrijven met ten minste 50 medewerkers.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!