Beheer

Security

Antivirus van G Data herkent meeste malware

17 april 2012
De antivirussoftware van G Data detecteert bijna alle malwarevarianten. Security Essentials van Microsoft herkent juist de minste malware.

Dat blijkt uit testen die de onafhankelijke Duitse tester  AV-Comparatives heeft uitgevoerd op de antivirusproducten van 20 leveranciers.

Alle producten werden blootgesteld aan bijna 300.000 malwarebestanden. G Data kwam hierbij als beste naar voren, op de voet gevolgd door Avira en Kaspersky. De AV-software van G Data miste slechts 0,3 procent van de malware.

Security Essentials van Microsoft presteerde hierbij het slechtst; het miste 7 procent van de malwarevarianten. Daar staat tegenover dat het de minste valse positieven heeft van alle geteste producten, te weten: 0. Daardoor is Security Essentials niet als slechtste geëindigd. Die twijfelachtige eer viel V3 Internet Security van AhnLab te beurt.

Tamelijk goed

De onderzoekers van AV-Comparatives noemen de resultaten van de geteste AV-producten toch tamelijk goed, omdat er geen bij zat die meer dan 10 procent van de malwarevarianten had gemist. Wel is dit voor hen de belangrijkste indicatie voor de kwaliteit van een AV-product. Zij wijzen er ook op dat de meeste antivirusproducten nog functionaliteiten hebben die malware herkennen op basis van gedrag of reputatie. Dat kan een extra vangnet vormen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.