Overslaan en naar de inhoud gaan

Android krijgt over 2 jaar meer privacy

Google gaat gebruikers van een smartphone met besturingssysteem Android op termijn meer privacy geven. Apple kwam vorig jaar april met een soortgelijke maatregel voor consumenten met een iPhone. Dat bedrijf dwingt alle apps om gebruikers toestemming te vragen om te worden gevolgd voor reclamedoeleinden. De maatregel is bedoeld om de privacy van de consument te beschermen.
Google
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft eerder deze maand gezegd dat het verwacht dit jaar 10 miljard dollar aan advertentie-inkomsten mis te lopen door de aanpassing van Apple. Facebook heeft iPhone-gebruikers van zijn apps waarschuwende woorden voorgeschoteld over mogelijk betaald gebruik, als ze zich niet laten tracken. 's Werelds grootste social network, dat ook het veelgebruikte WhatsApp en Instagram bezit, is niet de enige firma in de ads-gedreven techwereld die is geraakt door Apple's privacystap.

Google heeft nu bekendgemaakt over twee jaar de 'privacy sandbox' in te bouwen in Android, die al in de Chrome-browser zit. Daarmee kunnen gebruikers niet meer op detailniveau worden gevolgd. Het techbedrijf wil de tijd nemen om de overgang voor adverteerders minder extreem te maken.

Smartphoneduopolie

Google en Apple hebben de afgelopen jaren te maken gehad met druk van regelgevers en met nieuwe wetten om gebruikers meer controle te geven over de gegevens die apps verzamelen. De meeste smartphones maken gebruik van één van de besturingssystemen (respectievelijk Android en iOS) van die bedrijven. Android is daarbij goed voor de massamarkt, maar iOS boert goed aan de lucratieve bovenkant van de smartphonemarkt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in