Innovatie & Strategie

Netwerken
Ams-ix

AMS-IX blijft maar hard groeien

Aantal buitenlandse klanten neemt fors toe.

AMS-ix © AMS-ix,  AMS-ix
27 januari 2017

Aantal buitenlandse klanten neemt fors toe.

Maar liefst 90 procent van de nieuwe klanten van AMS-IX is gevestigd in het buitenland. "Het geeft de wereldwijde aantrekkingskracht van onze digitale infrastructuur aan", zegt directeur Job Witteman.

In 2016 heeft AMS-IX opnieuw de capaciteit van de infrastructuur uitgebreid om de groei van het internetverkeer voor te kunnen blijven. Zo werd het aantal 100 Gigabit Ethernet-poorten met 50 procent uitgebreid tot 110. De totale capaciteit op de actieve poorten groeide maar liefst met 30 procent naar 20,6 Tbps. In november bereikte het verkeer over de AMS-IX weer een mijlpaal, met een piekbelasting van 5 Tbps.

Online streamingdiensten als Netflix zijn mede verantwoordelijk voor een nieuwe groei-impuls voor het dataverkeer, licht AMS-IX-woordvoerster Petra Wensink toe. In totaal groeide het Internetverkeer over het afgelopen jaar met 28 procent naar 9 Exabyte.

Ook het aantal klanten nam toe. 98 nieuwe partijen werden aangesloten zodat de AMS-IX nu meer dan 800 netwerken met elkaar verbindt. De nieuwe klanten kwamen voor 53 procent uit Europa (buiten Nederland). 39 procent van de nieuwe klanten heeft het hoofdkantoor buiten Europa.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.