Management

Juridische zaken
Bad code

Amerikanen klagen Chinese hackers aan

Chinezen verantwoordelijk gehouden voor 'een van de grootste datadiefstallen ooit'.

© CCO / Pixabay marcusspiske
10 mei 2019

Chinezen verantwoordelijk gehouden voor 'een van de grootste datadiefstallen ooit'.

De Amerikaanse overheid heeft twee Chinese mannen aangeklaagd na een grootschalige hack van Amerikaanse bedrijven. De hacks zouden plaats hebben gevonden in 2015, met een viertal grote Amerikaanse bedrijven als slachtoffer.

De Chinezen zouden de vier bedrijven hebben gehackt en vervolgens met de installatie van malware informatie hebben gestolen van de bedrijven en hun klanten. Het ging hierbij om zakelijke en privéinformatie zoals namen, burgerservicenummers en contactgegevens, dat meldt persbureau Reuters.

'Ergste datadiefstal uit geschiedenis'

"De beschuldigingen schetsen de activiteiten van een brutale Chinese computerhackgroep die een van de ergste datadiefstallen in de geschiedenis heeft gepleegd", zei de Amerikaanse assistent-procureur-generaal Brian Benczkowski.

Vooral de diefstal bij zorgverzekeraar Anthem springt in het oog. Hier zouden de hackers een computersysteem hebben gekraakt met de gegevens van bijna 80 miljoen mensen. Het leidde uiteindelijk tot een rechtszaak en uiteindelijke schikking tussen klanten en Anthem, waarbij de verzekeraar 115 miljoen dollar uitkeerde.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.