Overslaan en naar de inhoud gaan

Amerikaanse defensie plant eigen botnet

Charles W. Williamson III trekt in het blad Arms Force Journal de vergelijking tussen de huidige beveiliging van computers met firewalls en anti-malwaregereedschap en de middeleeuwen waarin het volk bescherming zocht achter de dikke muren van de gefortificeerde stad.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Vandaag de dag vertrouwt niemand meer uitsluitend op dikke muren, stelt hij, maar wordt de vijand opgezocht terwijl hij nog aan het bewegen is.

Zo verwacht Williamson dat de defensie ook een offensieve botnet (af.mil botnet) nodig heeft om vijandige computers te blokkeren in hun communicatie. In tegenstelling tot de botnets die hackers inzetten, bestaande uit computers van nietsvermoedende websurfers die hun beveiliging niet op orde hebben, wil Williamson de computerkracht aanwezig binnen de defensie-organisatie gebruiken. Hij wijst in eerste instantie op het huidige high-speed intrusion-detection systeem. Williamson is kolonel en juridisch specialist van de Air Force Intelligence Surveillance and Reconnaissance Agency op de Lackland Air Force Base in Texas.

Hij haalt verder een idee van luitenant Chris Tolllinger van dezelfde dienst aan, die suggereert de duizenden computers die defensie jaarlijks afdankt te ontdoen van energieslurpende en warmteproducerende harde schijven en de botnetsoftware aan te brengen op flash-drives. Verder zou ook op alle desktops van defensie botnetcode kunnen worden geïnstalleerd.

Williamson denkt dat de luchtmacht (JFACC) de tactische controle over het botnet moet krijgen omdat deze activiteiten het meest overeenkomen. Hij bespreekt in het artikel de juridische en politieke consequenties en voetangels van het voorstel in historisch perspectief.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in