Overslaan en naar de inhoud gaan

Amber Alerts voor iedereen met Facebook

Nu is het nog zo dat Amber Alerts alleen te zien zijn in de Facebook-tijdlijn van mensen die Amber Alert geliket hebben, maar dat wordt straks iedereen in Nederland met een Facebook-profiel. De melding over de vermissing staat twaalf uur lang bovenaan het nieuwsoverzicht als mensen voor het eerst inloggen.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Doel is om nog meer mensen te informeren wanneer een Amber Alert uitgaat, zodat vermiste kinderen sneller gevonden worden. In Canada en de Verenigde Staten werken Facebook en Amber Alert al langer samen. Nederland is het eerste land in Europa waar dit gebeurt.

Het landelijke Amber Alert wordt gemiddeld drie tot vier keer per jaar gebruikt. Het bericht over de vermissing wordt verspreid via websites, sociale media, apps, e-mail, borden langs de snelweg en bijna een miljoen sms'jes.

"Als wij denken dat het leven van een vermist kind in gevaar is, telt iedere seconde'', meldt Martine Vis, die zich bij de Nationale Politie bezighoudt met sociale media. "Door de verspreiding van het Amber Alert via Facebook wordt het bereik enorm vergroot. Dat betekent dat we nog meer ogen en oren hebben die kunnen meehelpen het kind zo snel mogelijk terug te vinden.''

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in