Loopbaan

Carriere
Amazon

Amazon zoekt kantoor in Amsterdam

Amazon laat oog vallen op zelfde pand als Uber.

© Shutterstock
24 maart 2017

Amazon laat oog vallen op zelfde pand als Uber.

Grote kans dat Amazon straks de bovenste verdieping van The Cloud betrekt – het pand waar Uber deze week ook al voor koos.

Dat schrijft het Parool, dat zich baseert op informatie van projectontwikkelaar Cairn. Amazon zou zijn aanwezigheid in Nederland willen uitbreiden en is in gesprek om het pand – The Cloud geheten - te betrekken bij het station Amsterdam Amstel.

Cairn stelt dat Amazon overweegt om de bovenste verdieping van het pand te betrekken. Om welke tak van Amazon het gaat, is niet bekend. De afdeling Web Services zit al in Den Haag. Amazon is in Nederland alleen actief met een digitale boekhandel en videodienst Amazon Prime, en niet - zoals in Duitsland en Groot-Brittannië - ook met een volledige online warenhuis. Maar de Duitse website Amazon.de werd afgelopen zomer al naar het Nederlands vertaald om meer klanten uit Nederland en Vlaanderen te lokken. Gezien de zoektocht naar kantoorruimte in Amsterdam kan het zijn dat het assortiment van de .nl-site aanzienlijk wordt opgeschroefd. Er gaan al langer geruchten dat Amazon bouwgrond in Nederland zoekt.

Gisteren werd bekend dat Uber zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam naar een nieuwe, ruimere locatie verplaatst en dat het geïnteresseerd is in de locatie The Cloud. The Cloud is het voormalige bankgebouw van Westland-Utrecht aan de Treublaan, tussen Amstelstation en Amstel, dat momenteel wordt verbouwd. De bovenste verdieping zou worden verhuurd aan Amazon. “We zijn nog in gesprek”, bevestigt Maarten Briët van projectontwikkelaar Cairn. “We hebben ook al getekend met nog een andere partij, maar die wil nog niet naar buiten treden.”

 

The Cloud, nabij het Amstelstation in Amsterdam
Schets van The Cloud, waar zowel Amazon als Uber hun oog op hebben laten vallen. Copyright: Impact Vastgoed


Uber barst uit zijn voegen

Uber barst op de huidige locatie in het centrum uit zijn voegen en wil de komende tien jaar doorgroeien met 600 personeelsleden. Dan zou het aantal medewerkers in Nederland uitkomen op 1000. Het bedrijf vestigde zijn internationale hoofdkwartier in 2012 in Amsterdam en houdt sinds 2015 kantoor op de Vijzelstraat. Daar groeide het aantal medewerkers in vijf jaar uit van vijftig naar vierhonderd. Het kantoor in Amsterdam is de enige locatie buiten het hoofdkantoor in San Francisco waar Uber ook app-ontwikkelaars in dienst heeft. Verder zitten er onder meer afdelingen voor onderzoek, marketing en sales in Amsterdam.

Uber heeft bewust niet in andere steden en landen gekeken. “We willen per se in Amsterdam blijven zitten. Het is voor ons een uitdaging om geschikt internationaal gekwalificeerd personeel te vinden, omdat daar heel veel vraag naar is. Amsterdam werkt daarbij als aantrekkelijke vestigingsplek enorm mee. De stad geldt voor sollicitanten echt als een belangrijke trekker”, aldus een woordvoerder in het Parool.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.