Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon ziet resultaten stijgen

Internethandelaar Amazon heeft in het vierde kwartaal de omzet met meer dan een vijfde zien toenemen, met een hogere winst. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf donderdag na het slot van de handel op Wall Street bekend.
Een pakketje van Amazon op de stoep
© Shutterstock
Shutterstock

In het belangrijke feestdagenseizoen kwam de omzet uit op 43,7 miljard dollar, een stijging met 22 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 749 miljoen dollar, tegen 482 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2015.

De winst per aandeel kwam uit op 1,54 dollar. Een jaar eerder was dat 1 dollar. Voor het eerste kwartaal van dit jaar rekent het concern op een omzet van 33,3 miljard tot 35,8 miljard dollar. Dat betekent dat het bedrijf verwacht een verdere groei te realiseren tussen de 14 en 23 procent. 

Analisten hadden gerekend op een omzet van 45 miljard omzet en een winst per aandeel van 1,35. Overdag steeg de beurskoers van het Amazon-aandeel nog 1 procent, maar na beurs zakte de koers bijna 3,5 procent.

Het bedrijfsonderdeel Amazon Web Services (AWS) zag de omzet het afgelopen kwartaal toenemen met bijna  46 procent toenemen tot 3,5 miljard dollar. Over het gehele jaar bedroeg de groei 55 procent naar een totaal van 12,2 miljard dollar. Amazon wil stevig doorgroeien in 2017 met de bouw van nieuwe datacentra en diensten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in