Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon tilt distributiecentra in de lucht

Amazon heeft een patent gekregen op een bijzonder plan voor snelle distributie vanuit pakhuizen die hangen aan een luchtballon en tevens fungeren als vliegdekschip voor afleverdrones.
Amazons distributiecentrum in een ballon
© Amazon
Amazon

De visie die Amazon in het patent beschrijft, behelst een stelsel van grote luchtballonnen met daaronder een pakhuis (airborne fulfillment center). Dat wordt bevoorraad met kleinere luchtballonnen (shuttles) vanuit distributiecentra op de grond.

Wanneer een online bestelling wordt geplaatst, wordt het dichtsbijzijnde distributiecentrum geactiveerd waarin het betreffende artikel aanwezig is. Een afleverdrone (unmanned aerial vehicles) krijgt het betreffende artikel geladen en koerst daarmee naar het opgegeven adres. Nadat de bestelling is ontvangen, keert de drone terug naar het moederschip voor het ophalen van een volgende lading.

De patentomschrijving rept verder nog van het inzetten van de grote luchtschepen voor reclamedoeleinden. De ballon zou op een 'advertising altitude' hangen. Mensen kunnen dan direct bestellen wat op de advertenties te zien is. Deze speciale aanbiedingen wijzigen steeds.

Nog een weg te gaan

Het patent werd vreemd genoeg pas onlangs op de website van het Amerikaanse Patent and Trademark Office gepubliceerd terwijl het al in april werd toegekend, merkt Ars Technica op. In feite is het een nieuwe invulling van het plan dat Amazon eerder lanceerde voor het afleveren van pakketjes met drones. Het bedrijf is onlangs begonnen met het testen van deze aanpak in Engeland.

Hoewel Amazon het patent nu op zak heeft, moet het bedrijf nu eerst goedkeuring vragen aan de Federal Aviation Administration (FAA) voordat er daadwerkelijk tests met de luchtschepen kunnen worden uitgevoerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in