Management

Cloud

Amazon introduceert Dropbox-alternatief

2 april 2013
Amazon heeft een toevoeging gemaakt op zijn Cloud Drive die automatisch synchroniseren van bestanden lokaal en in de cloud mogelijk maakt.

De nieuwe Amazon Cloud Drive is daarmee een directe concurrent van bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive en Microsoft SkyDrive. Amazon Cloud Drive was oorspronkelijk opgezet als bewaarplaats voor mediabestanden die via de online-winkel van Amazon werden aangeschaft. De afgelopen twee jaar was het weliswaar mogelijk ook andere bestanden te bewaren in de cloud, maar een handige automatische synchronisatie ontbrak. Amazon biedt gratis 5 GB opslagruimte. 

De synchronisatie-app creëert, net als de toepassingen van de concurrentie doen, een aparte map op het bureaublad. De app heeft versies voor een reeks Windows-versies en Mac OS 10.6 - 10.8. Versies voor tablets en smartphones heeft Amazon niet aangekondigd. Een bijkomend probleem is dat de app gebaseerd is op Java, dat geplaagd wordt door veiligheidslekken. De meeste van die lekken doen zich overigens voor in de Java-plugin voor browsers en niet bij de desktop-versie.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.