Innovatie & Strategie

Analytics
go

AlphaGo geen dreiging meer voor go-cracks

Het team ontwikkelaars achter AlphaGo vindt dat er niets meer te winnen valt.

29 mei 2017

Het team ontwikkelaars achter AlphaGo vindt dat er niets meer te winnen valt.

AlphaGo, Googles computer die vorig jaar nog de wereldkampioen go versloeg, komt niet langer uit in go-wedstijden. Het team heeft bewezen dat het hoogst haalbare is bereikt en stopt er mee.

Dat betekent overigens allerminst dat het team de kennis en ervaring met de ontwikkeling van het AlphaGo overboord gooit. De teamleden - allen werknemers van het Google-onderdeel DeepMind - gaan de algoritmen aanpassen zodat ze gebruikt kunnen worden voor andere toepassingen.

"We hopen dat het verhaal van AlphaGo pas het begin is", zeggen Demis Hassabis, medeoprichter en CEO van DeepMind en David Silver, onderzoeker bij het bedrijf in een blog. "We zijn van plan dezelfde opwinding en inzichten bij een reeks nieuwe gebieden te creëren en  een aantal van de belangrijkste en dringende wetenschappelijke problemen van deze tijd aan te pakken." Ze richten zich bijvoorbeeld op het bestrijden van ziekten, het zoeken naar een oplossing voor het energieprobleem en het ontwikkelen van nieuwe materialen.

De onderzoekers benadrukken dat de ontwikkeling van AlphaGo aantoont dan Artificiële Intelligentie (AI) niet alleen de menselijke vaardigheden kan vervangen maar ze ook verbeteren. De oud-wereldkampioenen go Shi Yue and Zhou Ruiyang geven aan dat zij hun eigen speelwijze hebben aangepast nadat ze AlphaGo hebben zien spelen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.