Overslaan en naar de inhoud gaan

AI-pionier achter Siri werkt nu voor Samsung

Samsung neemt het AI-bedrijf Viv over, en krijgt daarmee DagKittlaus in dienst; de man die indertijd leiding gaf aan de ontwikkeling van de technologie achter Apple's Siri.
Dag Kittlaus
© Creative Commons (via Flckr)
Creative Commons (via Flckr)

Samsung ziet, net als Google, Microsoft en Amazon overigens, kunstmatig intelligente spraakinterfaces als een cruciaal aspect van apparaten die de komende decennia de markt gaan veroveren. Daarbij denkt het bedrijf niet alleen aan smartphones maar ook aan tv's en andere huishoudelijke apparaten. Volgens de verklaring waarmee Samsung de deal wereldkundig maakt, moet de overname van Viv worden begrepen als slechts een onderdeel van een bredere visie om te komen tot een 'AI-gebaseerd open ecosysteem' dat al z'n diensten en apparaten omspant.Volgens het bedrijf verlangen gebruikers nu naar gepersonaliseerde conversationele interactie met technologie: 'een ervaring die naadloos aansluit bij hun leven van alledag'. 

Dag Kittlaus, oprichter en ceo van Viv, gaat zelfs zo ver dat hij de nieuwe AI-assistenten als missie meegeeft 'levenloze dingen leven in te blazen'.  Kittlaus ontwikkelde de technologie achter Siri aanvankelijk binnen SRI International, een door hem mede-opgerichte spin-out van het door DARPA gefinancierde Calo-project. In 210 nam Apple de activiteiten en medewerkers rond de kunstmatig intelligente spraakinterface over, om deze in 2012 als onderdeel van iOS 6 op de iPhone te implementeren. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in