Beheer

Security
Flash

Adobe dicht slechts één Flash-gat

Adobe heeft in zijn patchronde van deze maand slechts één gat gedicht in zijn veelgeplaagde Flash-software.

© Adobe
13 december 2017

Adobe heeft in zijn patchronde van deze maand slechts één gat gedicht in zijn veelgeplaagde Flash-software.

De maandelijkse patchronde van Adobe valt deze keer mee. Er is slechts één bug gepatcht: een foutje in Flash, dat niet eens heel ernstig is.

Adobes navolging van Microsofts maandelijkse Patch Tuesday heeft gisteren een verrassing opgeleverd. De maker van onder meer Photoshop en Flash heeft voor laatstgenoemde slechts één patch voor slechts één bug uitgebracht. Tot op heden kampt Adobe meestal met meerdere kwetsbaarheden waarvoor soms ook meerdere patches worden uitgeleverd.

Van 67 stuks naar 1

Zo bracht de patchronde van vorige maand fixes voor maar liefst 67 kwetsbaarheden, weet ZDnet.com. Deze zaten in diverse Adobe-producten, uiteenlopend van de veelgeplaagde Flash- en Reader-software tot ook PDF-bewerkingspakket Acrobat, grafische software Photoshop CC en opmaakprogramma InDesign.

De november-patches hebben vijf kwetsbaarheden in Flash gerepareerd, die allemaal kritiek waren. De nu gepatchte, enkele bug is voor een kwestie die Adobe in zijn Security Bulletin 'matig' serieus noemt. De fout in Flash is een zogeheten Business Logic Error, die kan zorgen voor een onbedoelde reset van het voorkeursbestand voor algemene instellingen.

 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.