Overslaan en naar de inhoud gaan

Activist wil veranderingen bij eBay

De activistische aandeelhouder Elliott Management heeft het bestuur van de Amerikaanse internethandelaar eBay een brief geschreven. Daarin roept Elliott het bedrijf op om zijn activiteiten tegen het licht te houden en zich te richten op zijn marktplaats.
Augmented Reality
© eBay
eBay

Elliot, dat een belang van meer dan 4 procent heeft in eBay, komt daarvoor met een vijfstappenplan. Met de focus op de marktplaats en het afstoten van bijvoorbeeld ticketverkoper StubHub, kunnen er operationele verbeteringen plaatsvinden. Ook zou eBay substantieel kapitaal aan de aandeelhouders kunnen uitkeren.

De aandeelhouder wil ook dat eBay het Nederlandse Marktplaats afsplitst.

Het aandeleninkoopprogramma van eBay moet daarnaast worden versneld, naar 5 miljard dollar dit jaar. Volgens Elliott zouden de veranderingen de waarde van het aandeel kunnen opvoeren naar 55 dollar tot 61 dollar. Het aandeel eBay is momenteel 31 dollar waard, maar ging in de Amerikaanse voorbeurshandel fors omhoog.

eBay heeft gisteren in een reactie laten weten de voorstellen van Elliott Management 'zorgvuldig te gaan bestuderen'. Het zegt 'uit te kijken naar contact met Elliott, zoals het contact heeft met alle aandeelhouders'. Elliott is in Nederland vooral bekend vanwege AkzoNobel.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in