Overslaan en naar de inhoud gaan

645.000 dollar aan prijzengeld in hackwedstrijd

Tijdens de Pwn2Own-hackwedstrijd in maart is 645.000 dollar aan prijzengeld beschikbaar. De hoofdprijs ligt klaar voor een kraak van Windows 8.1 via de browser Internet Explorer 11.
dollars
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Wie zich via IE11 rechten op systeemniveau weet te verschaffen op een Windows 8.1-systeem waarop Microsofts Enhanced Mitigation Experience Toolkit draait, kan 150.000 dollar winnen. Die toolkit van Microsoft compliceert de taak van de hacker, omdat deze onder andere voorkomt dat besturingssysteem en applicaties naar voorspelbare geheugenadressen schrijven, of dat geheugenvulling die als gegevens is weggeschreven, vervolgens als code ten uitvoer wordt gebracht.

Er is ook een prijs van 100.000 dollar voor een hack van IE11 op Windows 8.1 zonder dat aan de genoemde voorwaarden is voldaan. Een prijs ter waarde van hetzelfde bedrag is beschikbaar voor een hack van Chrome. Met een hack van de Safari-browser van Apple is 65.000 dollar te verdienen, een hack van Firefox levert 50.000 dollar op. Hacks van Adobe Flash dan wel Reader onder IE11 leveren 75.000 dollar op, een geslaagde hack van Java browserplug-ins is goed voor 30.000 dollar.

Pwn2Own is onderdeel van het Zero Day Initiative. Dat bonusprogramma om ethische hackers te belonen is opgericht door TippingPoint, dat tegenwoordig een divisie is van HP. De Pwn2Own-wedstrijd wordt gehouden op 12 en 13 maart tijdens de CanSecWest-beveiligingsconferentie in Vancouver, Canada.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in