Loopbaan

Carriere

5 snelle, goedkope en carrièrevriendelijke certificaten

12 mei 2014
Certficaten halen die goed gewaardeerd worden door opdracht- en werkgevers kan een kostbare en zware, tijdslurpende zaak zijn. Duizenden euro’s voor een cursus is niet ongewoon. Het Amerikaanse Computerworld raadpleegde experts bij opleiders als Global Knowledge en CompTIA en vond 5 certificaten die relatief makkelijk te halen zijn, niet al te duur zijn en hoog gewaardeerd worden. Volgens onderzoek van Global Knowledge Training bedraagt het gemiddelde salaris van een IT’er in de VS met een van deze certificaties tussen de 61.000 dollar (MTA) en 92.000 dollar (ITIL Foundation).

1.    CompTIA A+

Dit certificaat is vooral geschikt voor startende IT-technici. CompTIA A+ behandelt de kennis en vaardigheden voor het  configureren en onderhouden van pc’s en mobiele apparaten. CompTIA is een Amerikaanse non-profit certificeringsorganisatie die wereldwijd goed wordt gewaardeerd. De cursus kan geheel schriftelijk worden gevolgd. Wel zijn toegang tot een netwerk en hardware nodig. Er moeten twee examens voor worden gedaan. De examens plus de nodige lesstof zijn al voor rond de 350 euro te boeken. Gemiddeld salaris met deze certificaten (in de VS): 73.000 dollar.


2.    Microsoft Technology Associate

MTA is bedoeld voor starters binnen de ICT en geeft basiskennis in diverse Microsoft-productgebieden. Daarbij gaat het om IT Infrastructuur, Database en Ontwikkeling. Eén examen per MTA-certificaat volstaat. Het zijn certificaten op ‘foundation’-niveau en ze kunnen schriftelijk worden gevolgd. Een kostbare training is dus niet perse nodig. Een boek, of digitale weergave van de lesstof, en toegang tot wat hard- en software volstaan, plus de examenkosten.  Dat kan dan al voor rond de 200 euro in totaal. Gemiddeld salaris met deze certificaten (in de VS): 61.000 dollar.


3.    VMware certified associate

VMware heeft VCA-certificaten voor Data Center Virtualization, Cloud en Workforce Mobility. Die zijn bedoeld voor ICT’ers die nog niet veel ervaring hebben met virtualisatietechnologieën.  Wat het erg voordelig en efficiënt maakt, is het feit dat VMware een e-learningtraject hiervoor gratis aanbiedt. Ook is het niet nodig om de beschikking te hebben over de VMware-producten, waardoor studie-inspanningen en de examenkosten volstaan. Gemiddeld salaris met deze certificaten (in de VS): 70.500 dollar.


4.    Cisco Certified Entry Networking Technician/Cisco Certified Network Associate Routing and Switching/ CompTIA Network +

Wie enige ervaring heeft met netwerken kan voor beide Cisco-certificaties kiezen om mee te beginnen. Kenners menen dat het certificaat Cisco Certified Technician te basaal is, dus die kan maar beter worden overgeslagen. Wie beide Cisico-certificaten behaalt, heeft genoeg kennis over het beheer en onderhoud van midrange Cisco-routers en switches om een goede start te maken in een carrière met Cisco-technologieën. Eisen worden niet gesteld, maar 1 tot 3 jaar ervaring met netwerken raadt Cisco wel aan. Gemiddeld salaris met deze certificaten (in de VS):  70.000 en 81.000 dollar.
Wie wel een certificaat wil op het gebied van netwerktechnologie, maar niet te zeer gebonden aan een leverancier als Cisco, kan kiezen voor het CompTIA Network +-certificaat. Tweederde van de houders van een CCNA-certificaat hebben dat van CompTIA ook. Gemiddeld salaris met deze certificaten (in de VS): 74.000 dollar.


5.    ITIL Foundation

ITIL Foundation betreft basale informatie over het ITIL-framework. Daarnaast biedt het  basiskennis over het veranderen van zakelijke processen. Dit examen stelt geen eisen aan de vooropleiding van de student, in tegenstelling tot veel andere ITIL-examens. Wie werkt bij een organisatie of daar wil werken, waar ITIL gebruikt wordt, vergroot zijn kansen aanzienlijk met dit certificaat. Kosten voor het examen, bij APMG, 258 euro. Gemiddeld salaris met deze certificaten (in de VS): 92.000 dollar.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.