Overslaan en naar de inhoud gaan

100 techbedrijven in verweer tegen maatregel Trump

De 100 bedrijven sloten zich gisterenavond aan bij een zogeheten class action suit de staat Washington bij het Amerikaans hof van Justitie aanspande tegen president Trump.
rechtspraak

Onder de honderd bedrijven zitten grote namen uit de IT-industrie, zoals Apple, Dropbox, eBay, Facebook, Github, Google, Intel, LinkedIn, Mozilla, Netflix, Salesforce, Twitter en Wikimedia.

Het protest is gericht tegen de maatregel van president Donald Trump waarin mensen uit 7 moslimlanden worden geweigerd.

De Tech-industrie heeft erg veel last van de maatregel. Er komen nogal wat hooggekwalificeerde werknemers van deze bedrijven uit de door de maatregel getroffen landen. Zij kunnen de VS daardoor niet verlaten omdat ze niet meer terug mogen komen. Ook kunnen zij geen familie voor een bezoek laten overkomen.

De federale rechter James L. Robart oordeelde vrijdag dat president Trump met het betrokken decreet buiten zijn bevoegdheden was gegaan en draaide het daarop tijdelijk terug. Het Witte Huis spande daarop zaterdag een nood-hogerberoep-procedure aan bij een speciale rechtbank om de uitspraak van de federale rechter ongedaan te maken, maar die werd afgewezen. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt overigens later. Dat is waarom de techbedrijven nu massaal deelnemen aan de class action suite. Zij hebben zich als Amici curiae toegevoegd aan de zaak.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in