Overslaan en naar de inhoud gaan

ZZP-ICT’ers ING niet betaald door payroller

Payrollbedrijf TCP kan door betalingsproblemen een aantal inhuurkrachten van ING niet uitbetalen. Volgens Het Financieele Dagblad gaat het voornamelijk om ICT’ers en compliance-deskundigen. Het is niet bekend om hoeveel mensen het gaat.
ING-kantoor in Amstelveen
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

ING bevestigt de berichtgeving in Het Financieele Dagblad. “We zijn bekend met de situatie dat TCP niet aan haar betalingsverplichtingen van juni 2019 kan voldoen aan o.a. externe medewerkers die bij ING aan het werk zijn en aan onze leveranciers die externe medewerkers bemiddelen.” De bank vindt het een vervelende situatie voor de betreffende externe medewerkers en leveranciers en werkt daarom hard aan duidelijkheid.

Facturen van juni-juli 2019

De bank doet verder geen mededelingen over om hoeveel en welke medewerkers het zou gaan. Het zegt dat het nu gesprekken voert met de relevante partijen. “Omdat deze gesprekken nog lopen, kunnen we helaas nog geen uitsluitsel geven over de ontstane situatie. Dit laatste geldt ook voor de facturen vanaf juli 2019.” De bank zegt de betaling van de juni-facturen volgens contractafspraak te hebben voldaan aan TCP.

Ook TCP Solutions bevestigt de berichtgeving. “TCP Solutions bevestigt hierbij dat er helaas een betalingsachterstand is ontstaan bij contractors die voor ING werken. De reden hiervoor is dat onze kredietverstrekker zich plotseling en onverwacht uit de Europese markt heeft teruggetrokken. Hierdoor is onze cash flow positie onder druk gekomen.” De payroller zegt in gesprek te zijn met een andere kredietverstrekker. “De verwachting is dat we op korte termijn met een oplossing zullen komen. Voor de betrokken contractors die bij ING werken, betekent dit dat zij nog in afwachting zijn van een concrete nieuwe betaaldatum en wij hen op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in