Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoom laat gebruikers positie van video's in vergadering bepalen

Gebruikers van Zoom hebben voortaan meer meer controle over de weergave van videovensters in een online-videovergadering. Zo kunnen gebruikers voortaan meerdere video's vastpinnen en zelf de indeling van de verschillende video's bepalen.
Zoom
© Zoom
Zoom

Gebruikers kunnen video's in Gallery View voortaan zelf indelen door erop te klikken en ze te verslepen, schrijft ZDNet. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen met een beperking: ze kunnen de video van de gebarentolk nu dichterbij degene zetten die content deelt in een vergadering. Dan is het gemakkelijker om beide beelden tegelijk in de gaten te houden.

Niet langer 'kaping' door sprekers

Daarnaast is het mogelijk om meerdere video's in een vergadering vast te zetten. Normaal gesproken kan de positionering van video's veranderen als andere mensen aan het woord komen, maar op deze manier blijft de belangrijkste content altijd op dezelfde plek. Deze vastgestelde volgorde is alleen voor de gebruiker zelf zichtbaar. Gebruikers kunnen maximaal negen video's vastzetten.

Tot slot is er een functie genaamd 'multi-spotlight' verschenen in Zoom. Video's die uitgelicht worden door de organisator van een online-vergadering, blijven altijd voor iedereen zichtbaar. Dat kan handig zijn bij grote vergaderingen waar veel mensen aanwezig zijn. De organisatoren kunnen er met deze functie namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld gebarentolkers en de presentatoren altijd voor iedereen in beeld zijn.

De functies zijn per direct beschikbaar gemaakt door Zoom.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in