Overslaan en naar de inhoud gaan

Zij moet Getronics opnieuw op de kaart zetten

Getronics werd in 2017 overgenomen door Bottega InvestCo. De ICT-integrator – voorheen onderdeel van KPN – heeft de ambitie om weer een wereldspeler te worden en moet in 2020 2 miljard euro omzet realiseren. Het bedrijf gaat daarom ook in Nederland opnieuw de markt op en wil enorm groeien onder leiding van Irene Veldstra, sinds een jaar CEO van Getronics Benelux.
Irene Veldstra
© De Beeldredaktie / Peter Strelitski
De Beeldredaktie / Peter Strelitski

In 2013 – nadat Irene er een aantal jaar tussenuit was geweest na de geboorte van haar kinderen – besloot zij aan de slag te gaan bij Getronics in een sleutelrol voor het binnenhalen van grote en complexe projecten. “Ik had een enerverende, internationale carrière voor de geboorte van mijn kinderen en ik stond weer te popelen om aan de slag te gaan, maar dan wel in een rol waarvoor ik niet meteen de hele wereld over hoefde te vliegen, want dat paste niet bij deze fase van mijn leven.” Maar al snel kon zij zich niet vinden in de koers en zag ze geen toekomst meer voor zichzelf bij Getronics. “Het was te veel los zand; er werd weinig globaal geopereerd maar vooral lokaal, en ik zag niet goed waar het bedrijf toen heen wilde.”
Ze maakte een korte uitstap naar een andere werkgever, maar toen ze gevraagd werd terug te keren, hapte ze uiteindelijk toch toe. “Getronics is door een enorm uitdagende transformatie gegaan sinds de overname in juli 2017. Het is een totaal ander bedrijf dan toen ik er wegging. De huidige eigenaar heeft grootse plannen en ik geloof er weer helemaal in.”

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in