Overslaan en naar de inhoud gaan

Zij brengt jongeren de magie van tech bij

Ronilla Snellen spant zich al jaren in om kinderen, en sinds kort ook mensen uit kansarme wijken, in aanraking te brengen met tech. Ze is geen hardcore IT’er, maar al snel werd tech de rode draad in haar carrière. “Tech moet je gewoon dóén om te ervaren hoe leuk het is. Laat je net als ik door niets belemmeren.” Haar motto is dan ook: ‘no guts, no glory’.”
Ronilla Snellen
© Anthony Donner
Anthony Donner

Welke dingen heb je van huis uit meegekregen waar je nu nog de vruchten van plukt?
“Oeh … Ik heb zeker geen doorsneejeugd gehad. Ik kom uit een echt SGP-gezin en heb een oudere en een jongere broer. Op zondag gingen we twee keer naar de kerk en we hadden geen tv. Ik heb op jonge leeftijd afscheid genomen van het geloof en ben al op mijn 18e uit huis gegaan. Hierna had ik een tijdje nauwelijks contact met mijn ouders. Ik zakte voor mijn vwo en ben vakken gaan vullen in de supermarkt. Ik had natuurlijk al snel door dat dit zonde was van het stel hersenen dat ik had meegekregen, dus ik ben de hbo-opleiding Personeel & Organisatie gaan doen, die ik zelf gefinancierd heb met allerlei bizarre baantjes. Zo heb ik vliegtuigen op Schiphol schoongemaakt, cactussen gekweekt, was ik een tijdje printermonteur of werkte ik in een kledingwinkel of pizzeria. Die gedrevenheid heb ik toch van huis uit meegekregen: eerst het werk afmaken en dan pas tijd voor lolletjes is behoorlijk calvinistisch. Net als dat ik het altijd met iedereen weer goedmaak als er ruzie is geweest.
Mijn ouders hadden het er heel erg moeilijk mee toen ik hun geloof losliet, en eigenlijk nog steeds wel. Het is heel verdrietig om in essentie afgewezen te worden door je ouders. Ik heb er wel een enorme drive en bewijsdrang aan overgehouden. In mijn eerste ‘echte’ baan als manager in een callcenter bij SNT kreeg ik best snel veel verantwoordelijkheid. Achteraf gezien was dit ook een manifestatie van ‘Kijk mee eens. Ik kan heus wel wat!’. Ik heb ook van mijn eerste salaris gelijk een huis gekocht. Toch ben ik wel trots op wat ik allemaal puur op eigen kracht bereikt heb.”

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in