Overslaan en naar de inhoud gaan

Xerox gaat aandeelhouders HP direct benaderen

Printer- en kopieermachinegigant Xerox gaat de aandeelhouders van HP direct benaderen in een poging die computer- en printerfabrikant alsnog in te lijven. Dat staat in een open brief aan de overnameprooi. Onlangs wees HP een ongevraagd overnamebod van Xerox nog af.
Xerox kopieermachines
© Xerox
Xerox

Die beslissing "tart de logica", schrijft topman John Visentin van Xerox. Hij ziet in de koersreactie van de aandelen HP en Xerox op het bod bewijs dat beleggers wel degelijk heil zien in een combinatie van de twee branchegenoten.

Tegelijkertijd beschuldigt hij de top van HP van misleidende verklaringen over het overnamevoorstel van Xerox. "Hoewel u onze 'agressieve' tactieken misschien niet op prijs stelt, bieden we onze excuses niet aan", zegt Visentin verder.

Xerox liet onlangs zijn interesse blijken in het veel grotere HP, waar het in aandelen en contanten ruim 33 miljard dollar voor overheeft. Een deal zou twee van de grootste namen op het gebied van kantoorapparatuur samenvoegen. Visentin stelt dat Xerox en HP met gebundelde krachten meer financiële armslag hebben voor innovatie. Vernieuwing is volgens hem belangrijk, nu de markt voor kantoorapparatuur onder druk staat door de toenemende populariteit van cloud- en internetdiensten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in