Overslaan en naar de inhoud gaan

Wiethandel zet blockchain en machine learning in

De liberalisering van het marijuanagebruik in veel staten van de Verenigde Staten heeft tot gevolg dat de kweek en handel van de canabisplant en de producten in hoog tempo een professionaliseringsslag maakt. Blockchain, robotica en kunstmatige intelligentie doen hun intrede.
wiet
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Dat blijkt uit een verslag van de MJBizCon ofwel de Marijuana Business Daily Conference in Las Vegas, waar The Verge verslag van doet. De aandacht en de legale markt voor canabisproducten is enorm gegroeid en de conferentie is daar een goede illustratie van. Zes jaar geleden bezochten niet meer dan 400 mensen de conferentie, die toen in Denver werd gehouden. Er stonden 17 standhouders. Dit jaar komen er 25.000 bezoekers naar MJBizCon en staan er meer dan 1000 organisaties op de beursvloer.

Authenticiteit controleren

Een van de vernieuwingen is de inzet van blockchain. CannVerify heeft holografische labels die gescand worden door de teler. De gegevens worden in de blockchain-toepassing geladen en zijn later door de gebruikers van de canabisproducten op te vragen. Zo is de kwaliteit en de behandelingen te controleren en kan fraude met de wietproducten worden bestreden.

Efficiënter productieproces

Bloom Automation heeft een robot ontworpen die de de bladeren van de waardevolle knoppen kan verwijderen. Dat bloemknoppen zijn erg kwetsbaar en dat werkje moet dus tot nog door mensenhanden worden gedaan. Automatiseren van dat proces kan de kosten van de wietproductie een stuk naar beneden brengen. De robot maakt gebruik van computer vision en machine learning om de bladeren van de bloemen en de zaadjes te onderscheiden. De makers gaan er van uit dat de robot het 'trim'-proces drie keer zo snel kan uitvoeren als mensen. De robot is echter nog in de bèta-testfase.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in