Overslaan en naar de inhoud gaan

Whatsapp beperkt doorsturen berichten

Gebruikers van WhatsApp kunnen berichten minder vaak doorsturen. Een appje kan naar maximaal vijf mensen tegelijk worden geforward. De regel gold al in India. In de rest van de wereld hanteerde WhatsApp een maximum van twintig forwards per dag, maar dat wordt verlaagd. De berichtendienst wil zo het verspreiden van geruchten en nepnieuws tegengaan.

WhatsApp heeft de nieuwe regel aangekondigd op een congres in Indonesië. Mensen die de app hebben, krijgen vanaf maandag een update waarmee de limiet wordt verlaagd.

WhatsApp had de limiet in India ingevoerd nadat meerdere mensen waren afgeslacht door opgehitste menigtes. Zo waren afgelopen zomer vijf keuterboeren vermoord door enkele duizenden mensen, omdat zij via WhatsApp werden beschuldigd van het ontvoeren van kinderen. Ook op andere plekken in het land werden mensen gelyncht na zulke beschuldigingen. Een van de slachtoffers was juist door de overheid ingehuurd om mensen te waarschuwen voor valse geruchten. Volgens WhatsApp sturen mensen in India meer chats, foto's en filmpjes door dan in alle andere landen.

Android eerst

WhatsApp en moederbedrijf Facebook staan ook onder druk om meer te doen tegen beïnvloeding van gebruikers.Gebruikers met een Android-telefoon krijgen de update het eerst. Mensen met een iOS-toestel moeten nog even wachten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in