Overslaan en naar de inhoud gaan

Videodienst Zoom neemt maatregelen na kritiek op beveiliging

Videoconferentiedienst Zoom komt na kritiek op zijn beveiliging met nieuwe veiligheidsopties. Alle beveiligingsinstellingen worden in de hoogste stand gezet. Ook gaat Zoom de versleuteling van de video's verbeteren.
videoconferencing
© Zoom
Zoom

Met de nieuwe veiligheidsinstelling is bijvoorbeeld een wachtwoord voor vergaderingen verplicht en worden deelnemers eerst in een virtuele wachtkamer gezet zodat de organisator kan bepalen wie er allemaal mee mogen doen. De aangekondigde verbeterde versleuteling maakt het moeilijker voor kwaadwillenden om videobeelden te onderscheppen.

Topman en oprichter Eric Yuan bezwoer tijdens een online-presentatie dat Zoom veilig is in vergelijking met andere diensten om videovergaderingen te houden. Hij gaf tegelijkertijd toe dat zijn bedrijf beter kan en aan de hoogste standaard van veiligheid en privacy wil voldoen.

Beveiliging ondermaats

Zoom is doordat veel bedrijven wereldwijd naar thuiswerken zijn overgeschakeld in korte tijd zeer populair geworden. Daardoor gingen veiligheidsonderzoekers de dienst ook beter bekijken en kwamen in korte tijd een flink aantal beveiligings- en privacygebreken aan het licht.

Als gevolg van die onthullingen besloten verschillende bedrijven als ruimtereisbedrijf SpaceX, maar ook de overheid van Taiwan en het onderwijsdepartement van de stad New York om de dienst in de ban te doen. Volgens zakenkrant Handelsblatt heeft nu ook het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn conclusies getrokken en BuzzFeed meldt dat Google-medewerkers de dienst niet op hun computers mogen hebben.

Ook in Nederland is Zoom populair. Veel bedrijven, maar ook scholen en overheidsinstanties maken er gebruik om te vergaderen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in