Overslaan en naar de inhoud gaan

Vertraagde software bezorgt strandgasten Hoek van Holland mogelijk teleurstelling

Het laatste stukje Hoekse Lijn, de metrolijn tussen Schiedam Centrum en het strand van Hoek van Holland, is op zijn vroegst pas in september 2021 afgerond. De software voor spoorbeveiliging loopt namelijk vertraging op. Mogelijk is het project daardoor ook in 2022 nog niet klaar.
strand

De maatregelen rondom het coronavirus hebben wat betreft de planning van het project roet in het eten gegooid, zo blijkt uit de meest recente voortgangsrapportage van gemeente Rotterdam. Omdat geïnteresseerde partijen door corona-maatregelen thuis moesten werken, is er om uitstel gevraagd voor inschrijving van aanbestedingen voor de baan, stations en de bovenleiding. De planning is nu dat het project aan het einde van de huidige zomer aan een partij wordt gegund.

Software vertraagd

Een vertragende factor is de software voor de ombouw van Hoekse Lijn. Leverancier Bombardier heeft namelijk enkele beperkingen in de software ontdekt die ervoor zorgen dat de Centrale Verkeersleiding nu nog met aparte instructies werkt. Er is een update gepland waarin de belangrijkste beperkingen worden opgeheven. Die wordt -als alles volgens plan verloopt- rond september 2021 afgerond.

Maar of de spoorbeveiliging voor het laatste gedeelte ook volgens die planning wordt afgerond, is nog onzeker, zo schrijft Spoorpro.nl.  Leveranciers Bombiardier maakt namelijk nog geen planning hiervoor bekend. Tot nu toe wordt ervan uitgegaan dat strandgasten voor het strandseizoen 2022 per trein naar het strand kunnen.

Strand voor trein onbereikbaar

De Hoekse Lijn werd het afgelopen jaar al in gebruik genomen en rijdt sindsdien succesvol van Schiedam Centrum naar Hoek van Holland Haven. Zolang de update van de software voor spoorbeveiliging nog niet gerealiseerd is, kan het laatste stukje mogelijk niet worden doorgetrokken en moeten strandbezoekers een andere manier vinden om bij het strand te komen.

 

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in