Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter kijkt voorzichtig vooruit

Twitter kampt nog altijd met moeilijke marktomstandigheden, ondanks de inspanningen die het socialmediabedrijf doet om meer gebruikers aan zich te binden. De prognoses die het bedrijf over het lopende kwartaal gaf, boden volgens kenners nog geen zicht op een duidelijke verbetering. De financiële prestaties in het slotkwartaal van 2018 waren wel beter dan voorzien.
© Flickr
Flickr

Minder nieuwkomers

De omzet in het vierde kwartaal steeg met circa een kwart tot 909 miljoen dollar. De winst van 255 miljoen dollar was ook beter dan verwacht. Twitter rekent voor het lopende kwartaal op een omzet van 715 tot 775 miljoen dollar en een matige aanwas van nieuwe gebruikers.

Het aantal dagelijkse gebruikers steeg in het slotkwartaal van vorig jaar met 9 procent tot 126 miljoen. Het aantal maandelijkse gebruikers daalde op jaarbasis juist met 9 procent tot 321 miljoen. Verder heeft het techbedrijf de voorbije maanden werk gemaakt van het voorkomen van misbruik van accounts en het verwijderen van valse accounts.

Het aandeel van het bedrijf op de lucratieve digitale advertentiemarkt zal naar verwachting afnemen. Twitter verliest terrein ten opzichte van rivalen als Facebook en Google.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in