Overslaan en naar de inhoud gaan

Trump beveelt: meer AI-ontwikkeling

De regering van de Verenigde Staten wil de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) een flinke oppepper geven. Specifiek: de Amerikaanse ontwikkeling van AI. Daarvoor heeft president Donald Trump gisteren een presidentieel bevel ondertekend om meer middelen en investeringen toe te wijzen aan onderzoek, promotie en training op het gebied van AI.
president Donald Trump
© WhiteHouse.gov
WhiteHouse.gov

Onder het zogeheten American AI Initiative worden nu echter geen concrete fondsen vrijgemaakt of toegewezen aan AI. Het onderzoeken ernaar, aanprijzen ervan en onderwijzen erin moet worden bevorderd door bestaande budgetten anders aan te wenden. De regering Trump instrueert overheidsinstanties om prioriteit te geven aan AI-investeringen in onderzoek en ontwikkeling (R&D), meldt persbureau Reuters. Daarnaast moet er meer toegang tot overheidsdata worden verleend voor AI-ontwikkelwerk.

Industrieën van de toekomst

Ondanks het ontbreken van specifieke fondsen voor het Amerikaanse AI-initiatief wil het Witte Huis wel meer inzicht in de bestedingen aan R&D die is gerelateerd aan AI. Investeringen in kunstmatige intelligentie zijn volgens de overheid "kritiek voor het creëeren van de industrieën van de toekomst, zoals zelfrijdende auto's, industriële robots, algoritmes voor diagnoses van ziektes, en meer". Hierbij staat ook de internationale positie van de VS op het spel, tegenover een grootmacht als China die al veel investeert in AI-ontwikkeling.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in