Overslaan en naar de inhoud gaan

Topman Oculus stapt op bij Facebook

Facebook verliest weer een kopstuk van een overgenomen bedrijf. Topman en medeoprichter Brendan Iribe van 3D-brillenbedrijf Oculus liet via zijn eigen Facebook-pagina weten op te stappen.
Brendan Iribe
© CC0 - Flickr.com
CC0 - Flickr.com

Onlangs vertrokken ook de oprichters van Instagram en WhatsApp al bij Facebook. Eerder stapte ook medeoprichter van Oculus Palmer Luckey op, zonder opgaaf van reden. Iribe gaf evenmin een reden voor zijn vertrek bij Facebook.

Oculus is het bedrijf achter de Oculus Rift, een 3D-bril die onder meer bediend kan worden met twee handcontrollers. Facebook betaalde in 2014 2 miljard dollar voor het bedrijf. In dat jaar werd ook WhatsApp ingelijfd voor 22 miljard dollar. Voor Instagram werd twee jaar eerder 715 miljoen dollar betaald.

Onenigheid met Mark Zuckerberg

De twee oprichters van Instagram Kevin Systrom en Mike Krieger verlieten Facebook wegens een verschil van inzicht met de Facebookleiding. Volgens persbureau Bloomberg waren de twee topmannen ontevreden over de dagelijkse bemoeienissen van Facebookbaas Mark Zuckerberg.

Door te vertrekken bij Facebook lieten Systrom en Krieger een aanzienlijke beloning lopen die gekoppeld was aan prestaties en hun aanblijven na de overname. Zelf zeiden ze alleen dat ze meer tijd wilden nemen voor activiteiten die hun creativiteit stimuleren.

De drie bedrijven bleven allemaal na hun overname min of meer onafhankelijk. Wel kreeg Facebook kritiek op de koppeling van WhatsApp-gegevens aan informatie van Facebook-gebruikers. Met het vertrek van de oprichters van de ingelijfde bedrijven kan Facebook de teugels verder aantrekken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in