Overslaan en naar de inhoud gaan

T-Mobile draait verkeersomleiding via Duitsland terug

Klanten van T-Mobile Thuis klagen sinds vrijdag over een veel hogere latency en lagere downloadsnelheden via het netwerk van de provider. Oorzaak is dat hun internetverkeer niet meer via het Nederlandse AMS-IX-knooppunt liep, maar via DTAG in Duitsland. Die omleiding is nu teruggedraaid.
Winkel van T-Mobile
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile Nederland, maakte het nieuws bekend op Twitter. De provider besloot dinsdag al om het omleiden van het internetverkeer volledig terug te draaien naar de originele situatie.

Dit moest stapsgewijs, waardoor er ook de komende nachten nog aan gewerkt wordt. "Een terugrol bestaat uit verschillende delen en fases", legt Abildgaard uit. "We blijven dit proces nauwgezet monitoren."

Abilgaard laat verder weten dat T-Mobile geen plannen heeft om het verkeer nog weer weg te halen van AMS-IX. 

Van Amsterdam naar DTAG

De problemen ontstonden afgelopen vrijdag, toen T-Mobile zijn internetverkeer via DTAG liet lopen. Dat knooppunt is in handen van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile. Mogelijk is het goedkoper om het verkeer via een eigen knooppunt te laten lopen dan via AMS-IX. 

Al snel na de verandering ontstond er een klachtenregen op fora. Gebruikers hadden last van veel latency en lage downloadsnelheden. Een woordvoerder van T-Mobile zei eerder deze week dat de problemen slechts een beperkt deel van de klanten raakten. Op het forum van de provider stroomden klachten van ruim honderd klanten binnen. 

T-Mobile zei eerder dat de omleiding de kwaliteit van het netwerk moest verbeteren. Tegenover NU.nl laat een woordvoerder echter weten dat bleek dat de omleiding niet zonder vertragingen te doen was. De verwachte kwaliteitsverbetering werd dus niet gerealiseerd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in