Overslaan en naar de inhoud gaan

T-Mobile brengt bellen via Wi-Fi en 4G

T-Mobile biedt zijn particuliere en zakelijke klanten de mogelijkheid om telefoongesprekken te laten lopen via 4G en binnenkort via Wi-Fi. Het zogeheten 4G-bellen (VoLTE, of Voice-over-LTE) biedt betere geluidskwaliteit, waarbij de aanbieder ook spreekt van "een snellere gespreksverbinding". Overigens gaat de ondersteuning voor bellen via 4G en Wi-Fi niet gelijktijdig in voor consumenten- en zakelijke abonnementen.
bellende vrouw

Telecomaanbieder T-Mobile lijkt consumenten 'voor te trekken' met de uitrol van bellen via 4G en via Wi-Fi. Het is weliswaar vanaf vandaag mogelijk voor bepaalde T-Mobile klanten om te bellen via 4G, wat geldt voor zowel particuliere klanten als ook ondernemers. Dat betreft dan beide soorten klanten die een regulier Go-abonnement moeten hebben, afgesloten na 29 januari dit jaar.

Buitengebieden, en Vinex

In de nazomer volgt voor particuliere T-Mobile klanten dan de mogelijkheid om ook te kunnen bellen via Wi-Fi. Voor zakelijke abonnementen wordt bellen via 4G en Wi-Fi later in dit kwartaal tegelijkertijd geactiveerd, laat T-Mobile weten in zijn aankondiging van vandaag. De omarming van telecomtechnieken VoLTE en de draadloze netwerkstandaard Wi-Fi dient om goede (of betere) telefonische bereikbaarheid te bieden op plaatsen waar minder goed bereik is. Te denken valt aan buitengebieden waar minder zendmasten kunnen staan, maar ook aan kantoren en woningen met bepaalde signaalstorende bouwconstructies.

T-Mobile zet bellen via 4G en via Wi-Fi neer als nieuwe standaard in de telecomwereld. "Mensen willen overal bereikbaar zijn en kunnen bellen, toch kan het nog steeds voor komen dat je op je werk of thuis minder goed telefonisch bereikbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met factoren zoals moderne constructie- en isolatiematerialen die het netwerksignaal dempen. In die gevallen biedt bellen via 4G of Wi-Fi een oplossing."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in