Overslaan en naar de inhoud gaan

Surface Go krijgt tussenmodel, mét SSD

De Surface Go is oorspronkelijk uitgebracht in twee varianten: één met 4GB geheugen en 64GB opslagruimte, en één met 8GB en 128GB. Het eerstgenoemde, goedkoopste model mist echter een SSD en moet het doen met relatief langzame eMMS flash-opslag. Een nieuw derde model brengt balans tussen prijs en prestatie.
Microsoft Surface Go
© Microsoft
Microsoft

De tussenliggende variant van de Surface Go bestond al wel, maar was alleen verkrijgbaar via de Amerikaanse winkelketen Costco, meldt Ars Technica. Het gaat om een model met 4GB aan geheugen en een SSD met een capaciteit van 128GB. Microsoft biedt deze configuratie nu ook zelf aan in zijn online-winkel. De Microsoft Store in de Verenigde Staten toont standaard de twee goedkoopste modellen; beide met 4GB RAM.

Nederland?

Het nieuwe derde model nestelt zich qua prijs tussen zijn twee voorgangers. De instap-Go kost 399 dollar (449 euro in Nederland), het topmodel kost 549 dollar (599 euro) en de nieuwe tussen-Go kost 499 dollar. Laatstgenoemde is nu niet beschikbaar in de Microsoft Store voor Nederland. Het is nog niet bekend of en wanneer dit model hier uitkomt. AG Connect heeft vragen hierover uitgezet. Ondertussen biedt Microsoft Nederland wel korting aan voor bundelaanschaf van een Go met bijbehorende Type Cover en abonnement op clouddienst Office 365.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in