Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung patenteert verder vouwende Fold

De hype over vouwbare smartphones houdt aan. Terwijl de herziene uitvoering van de eerste Galaxy Fold komende maand zijn debuut moet maken, werkt producent Samsung door aan vouwbare toestellen. Dat omvat niet alleen een Fold 2, maar ook een geheel nieuw driedubbel vouwend design. Dit blijkt uit een patent dat is toegekend door het Korean Intellectual Property Office.
opvouwbare smartphone
© Samsung
Samsung

De Display-divisie van elektronicareus Samsung ziet zijn patentaanvraag gehonoreerd voor een schermontwerp dat driedubbel kan dichtklappen. Het Z-vormige design moet een regulier formaat smartphone laten uitklappen tot tabletformaat. Het patent hiervoor is in mei al toegekend door het Zuid-Koreaanse patentbureau, maar is nu pas in de bekendheid gekomen, meldt BGR op basis van LetsGoDigital. Het toont daarbij renders die door laatstgenoemde zijn gemaakt op basis van Samsungs patent.

Precaire scharnieren

Aan de tekeningen in het patentdocument te zien, kan het apparaat naar twee kanten toe open en dicht klappen. Van opzij bezien kan het futuristische design in ingeklapte staat dan of een S-vorm hebben of een @-teken (apenstaart). Voor het mogelijk maken van laatstgenoemde stand is dan ook één van de twee scharnieren wat breder dan de andere.

Opvallend is dat het ontwerp niet alleen twee scharnieren heeft, maar ook zeer dunne schermranden. Het is dus maar de vraag hoe robuust dit design in de praktijk zal zijn. De initiële uitvoering van Samsungs eerste vouwbare smartphone, de Galaxy Fold, bleek na kort gebruik schermfouten te krijgen. Dit was deels veroorzaakt doordat reviewers een plastic afdeklaag hadden verwijderd, in de verkeerde veronderstelling dat dit een tijdelijke plakker was vanuit de fabriek. Deels bleek ook het scherm- en scharnierontwerp veel te kwetsbaar, zo kwam naar voren uit autopsie door reparatiebedrijf iFixit.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in