Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijk ontneemt DUO ICT-project van 20 miljoen

Het ICT-project rondom een nieuw financieringssysteem voor kinderopvangtoeslag gaat alsnog naar de Belastingdienst. Het project, waar inmiddels al zo’n 20 miljoen euro in is gestoken, werd in 2015 nog toegewezen aan DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs in Groningen.
Kind met handen voor ogen
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De reden dat het project, waaraan werd gewerkt door ongeveer 80 mensen, per direct is stopgezet zou zijn dat de Belastingdienst beterschap heeft beloofd inzake de ICT-implementatie binnen de dienst. Dat schrijft de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, eind april in een brief naar de Tweede Kamer.

De Belastingdienst staat niet altijd even goed bekend als het gaat om uitmuntende ICT. In 2015 werd besloten de methode van de Belastingdienst rondom de kinderopvangtoeslag te herzien, omdat het systeem met veel fouten gepaard ging. Zo kregen ouders onterecht toeslag, of onjuist berekende aanslagen met te hoge naheffingen.

IT-budget overschreden

Eerder deze maand werd al bekend dat grotere IT-projecten bij de overheid met ongeveer 1 miljard euro het beschikbare budget overschrijden. Met de keuze van de Staatssecretaris om het project alsnog naar de Belastingdienst te verplaatsen, moet ook het grootste gedeelte van de investering van 20 miljoen euro als verloren worden beschouwd.
 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in