Overslaan en naar de inhoud gaan

Quantum-programmeerlessen van Microsoft en Alphabet

Microsoft slaat de handen ineen met Google's moederbedrijf Alphabet en tech-onderwijscommunity Brilliant om mensen quantum programmeren te leren. De cursus begint met de basisconcepten en leidt naar programmeertaal Q#. Microsoft heeft dit ontwikkeld voor quantum computers en het eind 2017 vrijgegeven met zijn Quantum Development Kit.
silicium kwantumchip
© Qutech
Qutech

Softwarebedrijf Microsoft heeft die ontwikkelkit voor quantum computers uitgebracht om programmeren voor quantum computers makkelijker te maken, en zo aan te jagen. Het nu aangeboden curriculum moet dat lat nog lager leggen, zodat veel meer mensen aan de slag kunnen om 'quantum software' te ontwikkelen. In de eigen aankondiging spreekt Microsoft van samenwerking met de opleiders van Brilliant.org, maar op de cursuspagina wordt ook duidelijk Google-moederbedrijf Alphabet genoemd. De experimentele X-tak van dat bedrijf heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de interactieve cursus voor quantum computing.

16 tot 24 uur

Studenten die zich aan deze ontwikkellessen wagen, worden stap voor stap meegenomen om quantum algoritmes te ontwikkelen. Daarbij is ook een simulator beschikbaar om de eigen creaties te kunnen draaien. De totale lengte van het lesprogramma is volgens Brilliant.org 16 tot 24 uur. Één van de vereisten vooraf is wel de cursus lineaire algebra.

De cursus bestaat uit zeven hoofdstukken die elk zijn verdeeld in meerdere lesmodules. De eerste hoofdstukken worden nu gratis aangeboden aan alle geregistreerde Brilliant-gebruikers. Dit aanbod heeft een beperkte houdbaarheid, stipt Microsoft aan onderaan zijn aankondigende blogpost. Wanneer de gratis toegang tot het begin van de cursus vervalt, wordt niet vermeld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in