Overslaan en naar de inhoud gaan

'Python niet zo geschikt voor deep learning'

Verdere ontwikkeling van Deep learning heeft mogelijk behoefte aan een nieuwe programmeertaal, zegt Yann LeCun, de AI Research director van Facebook.
Yann LeCun
© Wikimedia Commons
Wikimedia Commons

De diepgewortelde verlangens van onderzoekers kan er toe leiden dat er een nieuwe programmeertaal moet komen die flexibeler en makkelijker om mee te werken dan Python, constateert LeCun. Er zijn al verschillende initiatieven om tot een dergelijke nieuwe taal te komen. "Maar het is onduidelijk of de gemeenschap die richting wel gaat volgen. Mensen willen gewoon Python gebruiken", zegt LeCun in een interview met VentureBeat.

Nieuwe typen hardware nodig

LeCun presenteerde een overzicht van die initatieven op de Solid-State Circuits Conference (ISSCC) conferentie van de IEEE in San Francisco. Hij refereerde juist op deze conferentie aan de behoefte aan een nieuwe taal omdat de vooruitgang in het onderzoek in belangrijke mate afhankelijk is van de specificaties van de beschikbare hardware. LeCun is een oudgediende als het gaat om onderzoek aan kunstmatige intelligentie. Al in de jaren 80 van de vorige eeuw werkte hij bij Bell Labs aan de inzet van AI om postcodes op enveloppen te lezen.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie heeft echter de laatste jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt als gevolg van veel krachtigere en goedkopere hardware. LeCun noemde dan ook een aantal trends in AI waar de hardwaremakers over na moeten denken bij het ontwikkelen van een eigenonderzoeksagenda. Hij legde vooral de nadruk op op de behoefte aan speciale hardware voor deep learning en suggereerde een aantal architectuurkuezes voor de nabije toekomst.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in