Overslaan en naar de inhoud gaan

Protest bij jaarvergadering Facebook

Demonstranten met een grote opblaasbare boze emoji probeerden donderdag de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Facebook te verstoren. Ook waren diverse aandeelhouders boos over de vele privacyschandalen rond het socialenetwerkbedrijf.
rage emoji
© CC0 - Maxpixel.com
CC0 - Maxpixel.com

Het protest was echter tevergeefs, want topman Mark Zuckerberg en de zijnen hebben een ruime meerderheid van het stemrecht in handen.

Poging tot afzetting Zuckerberg

Een voorstel van sommige aandeelhouders om iemand anders dan Zuckerberg bestuursvoorzitter te maken, haalde het zoals verwacht dan ook niet. Ook een poging om verandering te brengen in de volgens kleinere aandeelhouders oneerlijke stemverhoudingen en aandelenstructuur, strandde.

Vorig jaar bleek dat onderzoeksbureau Cambridge Analytica toegang had tot persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers. Mede om die kwestie houdt Facebook rekening met een miljardenboete van de Amerikaanse toezichthouder FTC, liet de onderneming onlangs weten bij zijn kwartaalcijfers. Facebook lijkt al die miljarden overigens makkelijk te kunnen dragen. Ondanks een voorziening van 3 miljard dollar ging er in het eerste kwartaal toch een winst van ruim 2,4 miljard dollar in de boeken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in