Overslaan en naar de inhoud gaan

Philips klaagt Fitbit en Garmin aan

Zorgtechnologieconcern Philips heeft de Amerikaanse technologiebedrijven Garmin en Fitbit voor de rechter gesleept. Die bedrijven gebruiken in hun producten technologie van Philips zonder daarvoor te betalen, stelt het Nederlandse bedrijf in rechtbankdocumenten.
fitnesstracker
© Fitbit
Fitbit

Het gaat in de twee patentzaken om technologie die is verwerkt in meerdere apparaten waaronder zogeheten wearables, accessoires zoals smartwatches en fitnesstrackers. Garmin en Fitbit verdienen beide honderden miljoenen dollars per jaar met dit soort gadgets. Philips stelt dat de apparaten niet goed zouden werken zonder de technologie van het Nederlandse bedrijf.

'Sinds 2007 en 2014'

Het gaat onder andere om intellectueel eigendom rond GPS, beveiliging van persoonlijke data en internetverbindingen voor wearables. Philips verkoopt een eigen smartwatch, de Actiwatch, en ontwikkelt dergelijke technologieën ook voor volgsystemen voor patiënten. Fitbit zou zich al sinds zijn oprichting in 2007 schuldig maken aan ongeoorloofd gebruik van Philips-patenten, onder andere met smartwatches als de Surge, Charge en Flex. Bij Garmin zouden de patentschendingen zijn begonnen in 2014, toen het bedrijf zich op de markt voor wearables richtte wegens kelderende verkoop van routenavigatie-apparatuur.

Philips wil nu bij rechters in Boston en Californië afdwingen dat de twee bedrijven alsnog een licentie kopen voor zijn patenten. Daarnaast eist het bedrijf een schadevergoeding voor de patentinbreuken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in