Overslaan en naar de inhoud gaan

Opmerkelijke uitbreiding product- en ontwikkelteams Facebook

Techreus Facebook verwacht dit jaar nog zeker 10.000 nieuwe mensen in dienst te nemen en dan voornamelijk voor zijn product- en ontwikkelteams. Dat zei operationeel directeur Sheryl Sandberg tegen CNBC.
Now hiring
© CC BY-2.0 - Flickr
CC BY-2.0 - Flickr

Sandberg werd gevraagd of Facebook vanwege de coronacrisis de belofte kon doen dat het zijn personeel zal behouden. Volgens de bestuurder zal Facebook al zijn werknemers nodig hebben en meer personeel willen aannemen. "Die hebben we gewoon nodig", benadrukte ze zonder te specificeren of het dan om flexibele of vaste krachten gaat.

De belofte van Facebook komt op het moment dat vele bedrijven juist afscheid nemen van personeel. Het aantal WW-aanvragen piekte vorige week op 6,6 miljoen Amerikanen. Dat betekende overigens een verdubbeling van de aanvragen een week eerder toen ook een record werd verbroken. Het vorige record wat betreft WW-aanvragen dateert uit 1982 toen 695.000 mensen een beroep op de overheid deden.

Ondersteuning in pandemietijd

Sandberg kondigde ook aan dat het bedrijf het vanaf donderdag voor kleine bedrijven mogelijk maakt om via Facebook cadeaukaarten aan klanten te verkopen. Daarmee wil de techreus die bedrijven ondersteunen.

Ook staat Facebook het kleine bedrijven toe om via het netwerk van Facebook fondsen te werven. Eerder stond het bedrijf gebruikers alleen toe om geld in te zamelen voor non-profitorganisaties of specifieke mensen.

Sinds februari doet Facebook volgens Sandberg wat het kan om het nieuwe coronavirus te bestrijden. Facebook haalt onder meer valse en foutieve informatie over het virus van zijn platforms. Ook heeft Facebook 100 miljoen dollar vrijgemaakt om kleine bedrijven te ondersteunen met advertentiekredieten en subsidies.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in