Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Super Micro ontkracht Bloomberg-verhaal

Super Micro Computer Inc., de hardwarefabrikant die volgens een verhaal van persbureau Bloomberg hardware heeft geleverd aan partijen als Amazon en Apple terwijl deze geïnfecteerd zou zijn met Chinese spionagechips, ontkracht dit verhaal nogmaals na intern onderzoek.
hardware
© CC0: Pixabay.com
CC0: Pixabay.com

De fabrikant, die volgens Bloomberg dus hardware met kwaadaardige Chinese chips zou verkopen, zegt geen bewijs te hebben gevonden dat de aantijgingen van het persbureau staaft, zo schrijft Reuters.

Super Micro liet zowel nieuwe als oudere modellen van de eigen moederborden testen en analyseren door de onafhankelijke derde partij Nardello & Co, maar liet ook de moederborden van Apple doorlichten. Ook software en ontwerpbestanden werden doorgelicht, maar in niets werd volgens de fabrikant een kwaadaardige component gevonden.

'Bloomberg is wrong!'

Ook Stephen Schmidt, chief information security van Amazon Web Services, ontkrachtte de verhalen van Bloomberg onlangs al stellig. “Bloomberg zit fout! Wij testen alle hardware die we binnenkrijgen. We hebben die verplichting naar onze klanten om zo veilig mogelijke producten aan hen te verkopen”, zei Schmidt desgevraagd. 

Alle techbedrijven die door Bloomberg werden genoemd, hebben de verhalen van het persbureau altijd ontkent. Op dit moment beraadt Super Micro zich volgens Reuters over juridische vervolgstappen.

Bloomberg heeft de Chinezen wel vaker op de korrel, zo bericht het persbureau vandaag over harde maatregelen van de VS tegen Chinese hackers. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in