Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook iMacs stilletjes vernieuwd

Apple voorziet zijn all-in-one Mac-desktopcomputer van nieuwe processoren en krachtigere grafische chips. Het stilletjes uitgebrachte 2019-model van de iMac heeft krachtigere Intel-CPU's, tot aan het Core i9 9900K-topmodel, en valt optioneel met AMD's krachtige Pro Vega-GPU's te verkrijgen. Uiterlijk is het ontwerp hetzelfde gebleven.
iMac
© Apple
Apple

De komst van de vernieuwde iMacs is door Apple stilletjes aangekondigd: in een persbericht dat zonder evenement of vooraankondiging de wereld in is gestuurd. Het bedrijf van Tim Cook heeft dit net ook al gedaan voor nieuwe uitvoeringen van zijn iOS-draaiende tablets: de 2019-modellen van de iPad Air en iPad mini. Het iMac-aankondigende persbericht is nog niet beschikbaar op Apple's Nederlandse site.

Negende en achtste Intel-generatie

De fabrikant claimt een prestatieverdubbeling voor zijn iMac-lijn. Deze all-in-one desktopcomputers zijn nu verkrijgbaar met processors tot aan 8-core processors van Intels nieuwste, negende generatie in de Core i-reeks. Daarnaast biedt Apple in zijn iMacs nu grafisch vermogen met de Vega-chips van Intel-concurrent AMD. Overigens geldt de grootste vernieuwing - en daarmee prestatiesprong - voor de 27 inch iMac. Die valt te bestellen met 6- en 8-core processors van Intels negende generatie.

Het ook vernieuwde 21,5 inch iMac-model moet het doen met quad- en 6-core processors van Intels achtste generatie. De 27 inch iMac haalt hiermee de door Apple geclaimde prestatieverdubbeling: tot wel 2,4 keer het niveau van de voorgaande iMac-generatie. De 21 inch iMac biedt 'slechts' een prestatieverbetering van maximaal 60 procent, aldus Apple.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in