Overslaan en naar de inhoud gaan

Nokia maakt herintrede op zakelijke markt

HMD Global Oy - de houder van het exclusieve recht op de merknaam Nokia - heeft de Nokia 8 Sirocco getoond op het Mobile World Congress.
Nokia 8 Sirocco
© Nokia / HMD Global Oy
Nokia / HMD Global Oy

De Nokia 8 Sirocco is een puur Android-toestel, dat net als Googles eigen Pixel-toestellen automatisch worden voorzien van de laatste beveiligings - en featureupdates. HMD zegt geen onnodige aanpassingen aan de gebruikersinterface te hebben gemaakt en evenmin verborgen processen in te bouwen die een aanslag doen op de acculading.

Google heeft HMD's Nokia-toestellen opgenomen in het Android Enterprise Recommended-programma. Dat moet het voor bedrijven makkelijker maken Android toestellen te gebruiken door het beheer te vereenvoudigen en een hoge veiligheidsstandaard te garanderen.

De Nokia 8 Sirocco heeft 5,5 inch 2k pOLED scherm, 6 GB aan RAM en een Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 processor met een 8-core CPU. Aan intern geheugen bezit de smartphone 128 GB aan opslag dat uitbreidbaar is naar 256 GB via een microSD-slot. Het toestel wordt geleverd met Android 8.0 (Oreo)

HMD zegt dat de accu voldoende lading heeft voor 22 uur spreektijd over een 3G-netwerk en 495 uur stand-by kan staan op een enkele lading. De prijs van het toestel bedraagt circa 750 euro en het toestel komt in april beschikbaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in