Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwjaarswens vanaf iPhone valt verkeerd bij Huawei

Via het officiële Twitter-kanaal van Huawei ging vlak voor de jaarwisseling nog een nieuwjaarswens uit. Die werd echter verstuurd vanaf een iPhone, wat duidelijk te zien was in de post. Voor de verantwoordelijken begon het nieuwe jaar niet gelukkig.
ontslagen

De Tweet werd snel weer verwijderd, maar er zijn voldoende screenshots van gemaakt. Het incident heeft daardoor ernstig schade toegebracht aan het merk Huawei, zegt een woordvoerder in een interne memo waar Reuters en Bloomberg over berichten. De verantwoordelijke digital marketingmanager en een andere medewerker zijn in functie teruggezet en moesten 5000 yuan (ca 638 euro) salaris inleveren.

Falende VPN-verbinding

De straffen zijn wel erg hard, blijkt uit een uiteenzetting van het gebeurde door Reuters. Twitter is namelijk verboden in China, dus moeten bedrijven die van Twitter gebruik willen maken een VPN-verbinding opzetten naar een knooppunt in het buitenland. Het bedrijf dat namens Huawei dergelijke boodschappen verstuurt - Sapient - kampte oudjaarsavond met een storing op de VPN-verbinding naar de computer van waar de berichten normaal worden verzonden.

Om toch aan de opdracht te kunnen voldoen, pakte een Sapient-medewerker de eigen telefoon - een iPhone - om het bericht alsnog volgens opdracht te verzenden. De twee Huawei-werknemers die zijn aangepakt, waren verantwoordelijk voor de aansturing van het proces. Zij hebben daarin gefaald, volgens de woordvoerder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in