Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe iPhones struikelen op net T-Mobile

T-Mobile heeft inmiddels de problemen erkent. Het zou gaan om een klein aantal van de nieuwe iPhones die nu al maandenlang problemen geeft.
iPhone X silver 2017
© Apple
Apple

Het probleem doet zich volgens een technicus van T-Mobile voor wanneer een toestel moet overschakelen van het 4G naar een 3G-verbinding, meldt RTL Nieuws. Het gesprek wordt dan verbroken. Overigens wil de woordvoering van T-Mobile die details van het probleem niet bevestigen.

Het lijkt er op dat een combinatie van iets in het T-Mobile netwerk en een defect in de hardware van sommige iPhones de hapering veroorzaakt. Het probleem doet zich voor zover bekend niet voor op de netwerken van de andere aanbieders.

Gedupeerden kunnen hun toestel gratis omruilen

De telecomaanbieder zegt inmiddels met Apple in contact te zijn om te zoeken naar de oorzaak van het probleem. Volgens T-Mobile gaat hem om drie op de duizend iPhones die bij T-Mobile zijn verkocht. Klanten die hun toestel direct bij T-Mobile hebben besteld kunnen deze kosteloos omruilen voor een ander exemplaar. Volgens RTL blijkt dat in praktijk tegen te vallen. Eerst wordt de telefoon uitgebreid getest en dat kan wel twee weken duren. Gedurende die tijd is geen vervangend toestel beschikbaar.

Volgens de woordvoerder van T-Mobile hebben gedupeerden die hun toestel bij een andere web(winkel) hebben gekocht recht op fabrieksgarantie. Die geldt standaard gedurende een jaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in