Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe iPad Pro blijkt een total make-over

Met de nieuwe iPad Pro verwacht Apple de wat tanende markt voor tablets nieuw leven te geven. Gisteren presenteerde het bedrijf de nieuwe modellen tijdens een evenement in New York.
iPad Pro 2018
© Apple
Apple

De nieuwe vormgeving van de iPad Pro kenmerkt zich door een veel smallere omlijsting van het scherm (bezel). Ook is de karakteristieke hardeware Home button onder het scherm verdwenen. De iPad Pro 2018 komt beschikbaar in twee formaten, met een 11 inch scherm en een 12,9 inch scherm. Door de kleinere omlijsting van het scherm is de 12,9 inch-variant echter ongeveer zo groot als de 11 inch-variant van het oude model. Opmerkelijk is ook dat de tablet geen klassieke aansluiting meer heeft voor een koptelefoon. De USB-C-poort levert nu ook de aansluiting voor externe geluidsapparatuur. Dat betekent dus zoeken naar een koptelefoon met een USB-C-aansluiting of in de weer gaan met koppelstukjes.

De bezel aan de bovenkant is nog altijd groot genoeg om ruimte te bieden voor de camera's nodig voor FaceID en het maken van selfies. Het scherm heeft dus geen 'notch' aan de bovenkant zoals de iPhone X, XS en XR.

Hogere prestaties

Onder de motorkap is ook heel wat veranderd wat de prestaties van de nieuwe iPad een enorme impuls geeft ten opzichte van zijn voorganger. Het rekenwerk vindt plaats in de nieuwe  A12X Bionic chip met een 8-core CPU en een 7-core GPU. Het duurste model heeft een opslagcapaciteit van 1 TB.

Voor het eerst is het ook mogelijk andere apparatuur, bijvoorbeeld een iPhone, op te laden aan de iPad via de USB-C poort. Die ondersteunt ook beeldschermen met een maximale resolutie van 5K. De behuizing bevat verder vier speakers en een 12 megapixel camera.

Apple introduceert ook een nieuwe digitale pen - de Apple Pencil - die magnetisch aan de iPad Pro kan worden gekoppeld en zo ook kan opladen. Door met de pen op het scherm te tikken ontwaakt de tablet. Met simpele bewegingen kunnen verschillende 'productivity tools' worden gestart zoals Notes. geïnteresseerden kunnen de nieuwe iPad-modellen vanaf 7 november bestellen. De kleinste kost minimaal 899 euro (799 dollar) en voor het goedkoopste 12,9 inch-model moet 1119 euro (999 dollar) worden neergeteld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in