Overslaan en naar de inhoud gaan

Netwerkstoring legt ziekenhuizen Hilversum, Blaricum lam

Het netwerk van de Tergooiziekenhuizen in Hilversum en Blaricum is rond middernacht getroffen door een storing. Daar hebben de ziekenhuizen op donderdagmiddag nog altijd flinke last van. Computers kunnen wel starten, maar medische systemen zijn niet bereikbaar. Afdelingen zijn nu noodgedwongen gesloten en er wordt "met man en macht" gewerkt aan het oplossen van deze storing.
ziekenhuis
© CC0 - Flickr
CC0 - Flickr

De Tergooiziekenhuizen zijn overgegaan op de noodprocedure en hebben daarbij afdelingen moeten sluiten. Dit geldt voor de spoedeisende hulp in beide vestigingen en voor de afdelingen Eerste Hart Hulp en Verloskunde in Blaricum. De getroffen organisatie meldt dat er vannacht rond 24:00 uur een netwerkstoring is opgetreden. Daarbij stelt het in de verklaring op de eigen website dat computers hierdoor niet konden worden opgestart.

Overlast voor patiënten

Een woordvoerster vertelt aan AG Connect dat computers voor personeel weliswaar aan gaan, maar dat systemen voor bijvoorbeeld invoer en controle van afspraken niet bereikbaar zijn. Effectief zijn de computers dus niet bruikbaar. Verloskundigen, huisartsen en ambulancediensten zijn op de hoogte gebracht en sturen of brengen patiënten ergens anders heen.

In de online afgegeven persverklaring stelt Tergooi dat de veiligheid van zorg niet in gevaar is. "We proberen de overlast voor patiënten tot een minimum te beperken", aldus de organisatie. Donderdagochtend is besloten om de afspraken later die dag op de poliklinieken af te bellen "omdat de wachttijd anders te veel oploopt". Afspraken eerder op de dag konden nog wel doorgaan.

Hand- en papierwerk

De communicatiemedewerker die AG Connect te woord heeft gestaan, weer te vertellen dat er nu veel op papier wordt geschreven. Dat moet dan weer in de computersystemen worden ingevoerd zodra de storing achter de rug is. "Morgen wordt een drukke dag", door die inhaalslag. Het is daarmee niet gezegd dat de storing dan voorbij is, hoewel er sprake van vooruitgang zou zijn in het oplossen. Wanneer de storing echt opgelost is, valt nu nog niet te zeggen. Details over de voortgang van de storingsaanpak worden later vandaag verwacht.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in